011 244 0873 Radno vreme: Pon-Pet 10-18h, sub 10-14h
Filteri

motorne testere

 

motorne testere

Motorne testere su mehaničke testere koje su prenosive i obično se mogu ručno nositi. Pokreću ih električna, hidraulična energija, kompresovani vazduh ili benzinski motori.

Motorna testera se najčešće koristi za seču drveća ili drvene građe. Postoje i motorne testere koje su specijalno napravljene za estetsku upotrebu u umetnosti. Ostale specijalne motorne testere, koriste se u razne druge svrhe kao što su sečenje betona ili kamena. Motorne testere se takođe koriste za sečenje leda za potrebe sportova na ledu.

 

MOTORNE TESTERE NA BENZIN ILI ELEKTRIČNI POGON - RAZLIKE

Motorna testera koja se nalazi na našem tržištu, može se podeliti na dve glavne vrste – električna i benzinska motorna testera. Za upotrebu obične benzinske motorne testere ranije je bilo potrebno ne jedno, već dvoje ljudi. U poređenju sa lakšom verzijom benzinskih motornih testera koje se danas koriste, bile su dosta teže i neefikasne.

Kada birate između ove dve vrste motornih testera, treba da znate određene detalje o svakoj od njih i njihovoj upotrebi. Svaka od ovih testera ima svoje prednosti i mane. Što više znate o njihovim tehničkim detaljima, to će vam biti više od pomoći za najbolji izbor.

MOTORNA TESTERA KOJA VAM NAJVIŠE ODGOVORA

MOTORNE TESTERE NA ELEKTRIČNI POGON

Motorne testere koje rade na električni pogon su odličan izbor za ispunjavanje manje zahtevnih poslova. Ona je idealna za poslove kao što su orezivanje, lakše sečenje drveća i drva ili trimovanje. U poređenju sa motornim testerama na benzin, električne motorne testere proizvode mnogo manje buke, lakše su, zahvalnije su za održavanje i lakše ih je upaliti.

Motorna testera na električni pogon se pojavljuju u dve varijante – sa kablom i bez kabla. Naravno, one bez kabla su pouzdanije za vreme rada. Međutim, nedostatak su baterije koje su ograničenog trajanja. Motorne testere na kabl mogu dugo da se koriste, ali postoji rizik da se kabl preseče pri rukovanju ako se ne vodi računa.

Kada je u pitanju snaga, električne motorne testere nisu tako jake kao benzinske. One takođe imaju manji mač.Pošto su slabije jačine, električne motorne testere su bezbedinje za upotrebu.

Najveća mana električnih motornih testera su kabl za snabdevanje strujom. Iako postoje i bez kabla, one sa kablom će vam proizvesti potrebnu količinu energije. Kabl za snabdevanje strujom je prikačen za telo motorne testere i ako ne pazite, možete slučajno preseći kabl.Ovakva nezgoda može prouzrokovati opasnost od električnog udara.Tako da morate biti jako oprezni kada ih koristite. Ali zbog stabilnog snabdevanja strujom, ne morate da brinete da li će vam nestati gorivo. One sa kablovima lako se mogu priključiti.

Još jedna prednost električnih motornih testera je ta što proizvode manje buke. U poređenju sa motornom testerom na benzin, električne su mnogo tiše. Ovo je odličan izbor za vas ako ne želite da smetate komšiluku. Električne motorne testere su takođe lakše za održavanja od onih na gorivo.

Motorna testera na električni pogon je praktičnija i pouzdanija u odnosu na benzinsku testeru, kada je reč o njenom odlaganju. Što se odlaganja tiče, električna motorna testera je lakša i pouzdanija. Sve što treba da uradite je da izvučete kabl iz štekera. Neki proizvođači imaju kutije za njihovo odlaganje. Ne morate da čekate da se ohladi i ne morate da brinete koju vrstu goriva ćete koristiti.

MOTORNE TESTERE NA BENZIN

Motorna testera na benzin koristi dvotaktni motor koji se puni mešavinom ulja i benzina. Ova vrsta motorne testere ima veliku snagu i prenosivost. Pravi zadaci za nju su, seča drveća, grana, čak i gustog rastinja i žbunja.

Motorne testere na benzin su jače u poređenju sa električnim. Služe za mnogo zahtevnije poslove kao što je seča drveća. Benzinska motorna testera sa dvotaktnim motorom pokreće mešavina ulja i benzina. Benzinska motorna testera, u poređenju sa električnom testerom, ima duži mač (105cm).

Najveći problem benzinskih motornih testera je bezbednost. Prvo morate da ih ugasite i pustite da se ohlade pre nego što ponovo napunite rezervoar. Benzin je još jedan problem jer ako ne napravite pravu mešavinu, ove testere mogu da cure i da izbace gorivo.

Motorna testera na benzim i njihovo odlaganje je još jedna stvar na koju treba da obratite pažnju. Ova testera prvo mora da se dobro ohladi pre nego što je odložite. Nakon toga možete da skinete mač i bezbedno ga spakovati. Onda morate da istočite sav benzin i ulje iz rezervoara. I na kraju morate da je čuvate u prostoru koji je provetren i držati je u uspravnom položaju.

Iz priloženog se može zaključiti da električna i benzinska testera imaju svoje prednosti i mane. Pošto ste saznali malo više o njima, to će vam pomoći da odaberete onu koja najviše odgovara vašim potrebama.

Više detalja oko toga kako na bezbedan način da koristite motornu testeru, način održavanja ili izbor najboljih motornih testera, možete naći ovde.

Made Of Wood -> HIT

AKCIJE I POPUSTI