011 244 0873 Radno vreme: Pon-Pet 10-18h, sub 10-14h

PUNJAČ ZA LAPTOP

Punjač za laptop predstavlja sastavni deo opreme pri kupovini laptop računara. Međutim ako se punjač za laptop ošteti ili prestane da radi, onda korisnik mora da traži novi punjač. Uz to, neki korisnici će kupiti dodatni laptop punjač kako bi uz sebe imali i rezervni u slučaju da se jedan isprazni. Bez obzira na razloge, posle kraćeg istraživanja, kupac će shvatiti da postoje brojne razlike između punjača za laptop. Takođe treba napomenuti, da se punjači za laptopove, drugačije nazivaju i naponski adapteri za laptopove.punjac za laptop

Na tržištu postoji zaista veliki broj raznih punjača za ove uređaje. Neki punjači za lap top su kompatibilni sa brojnim laptopovima, dok neki mogu da rade isključivo samo za određene brendove i modele. Većinu kupaca koji kupuju punjač za laptop interesuju tri glavne karakteristike: cena, prenosivost i kompatibilnost.

Punjači za laptop pored navedenih karakterista mogu da imaju i dodatne karakteristike, kao što su punjači za put i solarni punjači. Svaka vrsta laptop punjačapruža određene prednosti korisniku, u zavisnosti od toga koliko često koristi laptop i kakav je uopšteno njegov način života. Za kupca je važno da odabere pravu vrstu punjača, inače može oštetiti svoj laptop. Ovaj vodič za kupovinu punjača za laptop sadrži informacije o tome kako da tražite i gde da kupite punjač za laptop.

PUNJAČI ZA LAPTOP - VRSTE

Punjači za laptop u principu rade na isti način – konstantnim protokom struje preko AC-DC adaptera. Ovo napajanje strujom se prenosi direktno do baterije za laptop gde se onda struja pretvara u električnu energiju koja snabdeva laptop.

Punjači za lap top u tom smislu izvršavaju dve važne radnje. Kao prvo, oni pune bateriju laptopa dok je on u stanju mirovanja ili u upotrebi. Drugo, punjač za laptopodržava punjenje na nivou koji će snabdeti laptop sa dovoljno energije bez pražnjenja baterije.

KONEKTORI ZA LAPTOP

Kada tražite zamenski punjač za laptop, obavezno proverite da li konektor tog punjača odgovara ulazu u vaš laptop. Svi laptopovi koriste DC konektore ali nisu svi kontektori isti. Neki brendovi imaju svoje posebne vrste konektora za punjače za laptop. Cilindrični konektori su najčešći tip koji se koristi za laptopove. Laptopovi i električni uređaji najčešće koriste USB priključke za svoja napajanja.  

ADAPTERI ZA LAPTOP

punjaci za laptop

Laptopovi su prenosivi uređaji ali su im potrebni kablovi za napajanje i laptop adapteri za punjenje baterija. Postoje dve glavne vrste adaptera: AC i DC adapteri. Svaki od njih konvertuje električnu energiju iz izvora struje u onaj izvor koji je laptopu potreban. Ovi adapteri za laptop uređaje moraju da obezbeđuju odgovarajuću voltažu, tip konektora i amperažu. Ovo je važno kako bi se laptop punio na ispravan način. Postoji nekoliko različitih vrsta konektora, a samo će jedna vrsta odgovarati vašem laptopu.

 

Ako ste dodatno zainteresovani za adaptere i način na koji funkcionišu, više korisnih informacija možete pročitati ovde.  

U svakom trenutku možete nas nazvati ili doći do naše prodavnice i naši prodavci će vam preporučiti koji adapteri za laptop vama najviše odgovaraju. Ukoliko traženi punjači za laptopove nisu na lageru slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo ih pronaći za vas.

Made Of Wood -> HIT

AKCIJE I POPUSTI