011 244 0873 Radno vreme: Pon-Pet 10-18h, sub 10-14h
Filteri

PUNJAČ ZA AKUMULATOR: NA ŠTA OBRATITI PAŽNJU


punjac za akumulator

Punjač za akumulator nudi različite funkcije, kompatibilnost ili jačinu punjenja. Potražite punjač akumulatora koji podržava tip vašeg akumulatora i pomoću kojeg možete da bezbedno punite vaš akumulator kada poželite. Ako ne želite da brinete o punjenju akumulatora preko struje, onda vam je potreban starter za akumulator koji možete poneti sa sobom na put. Možda će vam biti potreban punjač koji puni akumulatore sa manjom voltažom koji se na primer često koriste kod kosilice za travu. 

 

Punjač akumulatora – pomoć oko odabira onog punjača akumulatora koji najviše odgovara vašim potrebama.

Kako izabrati punjač za akumulator možete pročitati ovde.

PUNJAČI AKUMULATORA - KARAKTERISTIKE

Punjači akumulatora koji nude veliki broj karakteristika kao što je opcija za sporo ili brzo punjenje, kontrole koje su jednostavne za korišćenje i pokazuju tačnu količinu napunjenosti akumulatora, to su najbolji punjači akumulatora. Mikroprocesori vam omogućavaju da povežete vaš punjač za akumulatore i pustite da punjač odabere najbolji način punjenja. Nekim punjačima je potreban priključak na struju, a drugi kao što su starteri akumulatora, možete puniti i nositi sa vama na put.

Punjači za akumulatore imaju funkcije za testiranje akumulatora i alternatora kao i ventilatore koji sprečavaju pregrevanje motora. Potražite punjač sa hladnim startom od najmanje 100 ampera. Uz pomoć hladnog starta, akumulator će se brže napuniti kada prikačite starter. Neki starteri za akumulatormogu da omoguće kratkotrajno punjenje i imaju LED svetlo i priključke u koje možete uključiti neke druge uređaje kao što su mobilni telefoni, tableti ili alati na struju.

VRSTE PUNJENJA

Punjač za akumulator ima nekoliko brzina punjenja od sporih od 2A do brzih 40A.

Starter za akumulator, u zavisnosti od vrste vašeg akumulatora, mogu da do kraja napune akumulator za sat vremena. Potražite punjač koji će da vam puni akumulator za vreme koje vam treba.

KOMPATIBILNOST AKUMULATORA

Punjač za akumulator i starter za akumulator može biti napravljanj od različitih materijala, dok neki starteri za akumulatore mogu da pune samo određene tipove akumulatora. Najčešći tipovi akumulatora čine olovo i kiselina kao i ćelije od gela.

Punjači za akumulator mogu da pune i tzv. DEEP CYCLE akumulatore, odnosno akumulatore sa dugačkim ciklusom pražnjenja. Reč je o novoj seriji akumulatora kojoj su na prvom mestu performanse i sigurnost. Ovi akumulatori se koriste za brodove, autobuse, kamione, dizalice itd. Potražite punjač i starter za akumulator koji je kompatibilan sa tipom akumulatora koji vaše vozilo koristi.

SIGURNOSNE KARAKTERISTIKE

Punjač za akumulatorima razne vrste ugrađenih mera bezbednosti koje štite vas kao i vaš akumulator čuvajući ga od prepunjavanja ili od strujnog oštećenja. Potražite punjač koji ima automatsko gašenje kada se vaš akumulator napuni, kao i izolovane kleme koje su otporne na varničenje. Ove sigurnoste karakteristike pomažu vam da na bezbedan način napunite akumulator, zaštite sebe i vaše stvari od požara koji može biti uzrokovan varničenjem ili eksplozije uzrokovanje nepravilnim spajanjem klema.

PRENOSIVOST

Punjači akumulatora mogu biti teški za nošenje i nalaženje odgovarajućeg mesta u kome ćete držati nije zabavno, stoga se odlučite za lakši akumulator koji ćete jednostavnije odložiti. Neki modeli se proizvode sa točkovima dok se drugi mogu spakovati na policu ili u klupu. Što je lakši za prenošenje to ćete brže da napunite akumulator.


Starter za akumulator je najbolji način da vam akumulator uvek bude pun i ne morate da brinete ako se vaš akumulator isprazni. Nemojte čekati da dođete u situaciju da vam se akumulator u potpunosti isprazni pa da razmišljate o punjaču za akumulator. Pripremite
se sada i koristite ovo uputstvo kako da nađete punjač za akumulator koji najviše odgovara vašim potrebama.

Made Of Wood -> HIT

AKCIJE I POPUSTI